Paște handmade

A început numărătoarea inversă până la marea sărbătoare a Paștelui. A început deopotrivă și slalomul printre dereticări, cumpărături de tot felul, bunătăți care mai de care, primeniri sufletești și alte asemenea pregătiri creștinești.

Deși nu sunt o fană a iepurașului, ca un alt simbol pentru cadouri, de data asta cu ocazia Paștelui, am ales să promovez atât cât pot eu (a nu mă confunda cu iepurașul!), munca unor mame clujence talentate. Dacă e rost de cadouri, măcar să fie unele autentice. Pentru că din mâinile lor iscusite ies minunății pe care le consider numai bune de oferit în dar. Într-unul special, nu oarecare.

Așadar am făcut mai jos o mică listă cu fetele și ale lor creații:

 • Alexandra Rakosi a decorat câteva sticle cu tehnica șervețelului (ce este aceasta găsiți aici). Pentru cei în pană de imaginație, sticlele sunt numai bune de adăpostit, pe masa de Paște, licori cum ar fi țuica sau pălinca sau altele, mai prietenoase cu materia cenușie protejată cuminte pe perioada postului. Le puteți găsi aici.
Sticlă decorativă
Sticlă decorativă

 

 • Andra Ciorbă a creat un panou interactiv pentru un copil sărbătorit exact de Paște. Cu siguranță, la cerere, îl va reface. O puteți contacta aici.
Panou interactiv
Panou interactiv

 

 • Horvat Lucia a transformat iepurașul din simbol, în cadou, prin cordeluțele urecheate pe care le puteți admira și comanda aici.
Cordeluțe cu urechi
Cordeluțe cu urechi

 

 • Moldovan Codruța se joacă cu ipsosul, îl modelează, iar apoi îl pictează. Special pentru sărbătoarea Învierii lui Iisus, a decorat ouă și a finisat iepurași magnetici. Aici găsiți și alte minunății ale ei.

 

 • Loredana Mihai croșetează drăgălășenii de împodobit casa. Printre ele, găsim și câteva potrivite acestei perioade și semnificației ei.
Iepurași croșetați
Iepurași croșetați

Iar cu restul, vă puteți delecta aici.

 

 • Ioana Adriana Ciornea decorează obiecte din lemn prin aceeași tehnică folosită și de către Alexandra Rakosi (decoupage sau tehnica șervețelului). Decorațiunea pe care Ioana a pregătit-o pentru Paște este un coș în formă de ou,  realizat din sfoară și împodobit apoi cu elemente gen fluturași, flori, bandă dantelată și iarbă decorativă. Îi puteți admira creațiile aici.
Coș-ou
Coș-ou

 

 • Laura Rus pornește de la premisa că ținută nouă de Paște avem deja, așa că ne propune să o accesorizăm cu funde și papioane, de la mic la mare, copil, mămică, tătic și eventual să oferim și în dar puțină eleganță. Puteți alege unul sau mai multe modele preferate aici.

 

 • Iuliana Banciu realizează decorațiuni textile. Perna iepuraș este pufoasă (materialul este micropolar) și potrivită chiar și pentru posesorii de nasuri extrafine, datorită umpluturii antialergice. Puteți încerca pernele Iulianei aici.
Pernă iepuraș
Pernă iepuraș

 

 

Mulțumesc Asociației Work at Home Moms, filiala Cluj, Elenei Gorun și Dianei Câmpean pentru amabilitatea cu care mi-au oferit acces la mămici vrednice și ale lor inspirate produse.

Sper să vă inspire și pe voi suficient cât să vă convingă să oferiți celor dragi de Paștele care se apropie, pe lângă timp, atenție și prezență fizică, și câteva mici daruri handmade.

2 Comentarii

 1. Sunt uimita de minunile ce pot iesi din mainile cuiva. Am o mare admiratie pentru mamicile care fac handmade! Iar obiectele acestea cu tema pascala sunt superbe!

  1. Da, chiar sunt dragalase, se simte ca sunt facute cu drag 🙂

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.